CLOSET MONSTER

Zeer verfrissende en originele kijk op een ontluikende jongen, met een scheutje horror en fantasie.
  • 2016-03-11 17:45:00+01:00
  • Wat Feature
  • Waar Ketelhuis 2
  • Thema's Gay
  • Zet in agenda iCal

OOK: ZATERDAG 19 MAART 17.45 UUR

Canada 2015, 90 min, Stephen Dunn
Engels gesproken, niet ondertiteld
English, no subtitles


Dit aangrijpende, maar deels grappige, speelfilmdebuut is een kroniek van een tiener die met zijn eigen seksualiteit in de knoop ligt. Oscar Madley is een middelbare scholier en aspirant special effects make-up artiest. Zijn ontluikende creativiteit wordt verstikt door het stadje in Newfoundland waar hij woont.

Oscar wordt bovendien geplaagd door de angst voor zijn veroordelende en macho-vader. Nadat hij in zijn jeugd getuige is geweest van een brute mishandeling durft hij niet uit de kast te komen. Maar wanneer hij de zorgeloze rebel Wilder ontmoet, voelt hij zich meteen tot hem aangetrokken en gaat de kastdeur op een kier.

Een prettige mix van drama, fantasie en horror à la Cronenberg. En met een bijzonder toegevoegde waarde in de vorm van een pratende hamster (met de stem van Isabella Rosellini).

An East Coast teenager and aspiring special-effects makeup artist struggles with both his sexuality and his fear of his macho father, in this imaginative twist on the coming-of-age tale from a first-time feature director.