SCRUM

Stoere mannen en bijzondere verhalen van Sydney's gay rugby team
  • 2016-03-11 15:45:00+01:00
  • Wat Documentary
  • Waar Ketelhuis 3
  • Thema's Gay Sport
  • Zet in agenda iCal

OOK: WOENSDAG 16 MAART 19.30 UUR


Australië 2015, 54 min, Poppy Stockell
Engels en Chinees gesproken, Engels ondertiteld
English and Chinese with English subtitles


Scrum vertelt het verhaal van de Sydney Convicts, het grootste gay rugby team van Australië in de maanden ter voorbereiding van en tijdens de Bingham Cup, het grootste internationale gay rugby toernooi. Er bestaat een intens gevoel van broederschap tussen de teamgenoten. Velen van hen hebben dezelfde problemen gekend bij het vinden van zelfacceptatie en het gevoel alleen te staan.

Maar natuurlijk kent het team ook onderlinge competitie. Er moet namelijk eerst worden gestreden wie de vijftien beste spelers zijn, waarmee coach Charlie voor de beker gaat. Het levert bijzondere portretten op tussen alle, de smakelijk in beeld gebrachte, actie die voorafgaat aan de selectie en tijdens de cup wedstrijden.

De focus in de film ligt op Aki, een Japanse immigrant die alles op alles heeft gezet om naar Sydney te verhuizen. Op Brennan die eerst speelde bij een ander, maar homofoob, team. En op Pearse, een Ierse grappenmaker die rugby gebruikt om zijn gevoel van eigenwaarde te versterken.

Beautiful shot film about a group of guys packing close together in one place, In this case, gay rugby’s 7th Annual Bingham Cup in Sydney, with 1,000 participants from 15 countries. The documentary zeroes in on three determined gay athletes vying for a spot on the elite Sydney Convicts team: Aki, the Japanese outsider who worked tirelessly for two years so he could travel to Sydney; Brennan, a hunky Canadian jock who was built for contact sports but rejected by his former, straight teammates after they discovered he was gay; and Pearse, the Irish backpacker bullied in school, tired of being continually put down.