EISENSTEIN IN GUANAJUATO

Peter Greenaway's unieke kijk op Eisenstein, sex, dood en liefde.
  • 2016-03-13 21:30:00+01:00
  • Wat Feature
  • Waar Ketelhuis 1
  • Thema's Gay Bi
  • Zet in agenda iCal

Nederland / Mexico/ Finland / België,/ Frankrijk 2015, 105 min, Peter Greenaway
Engels en Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld
English and Spanish, Dutch subtitles


Na zijn succes in de Sovjet-Unie en teleurstellingen in Hollywood reist de grote Sovjet-regisseur Sergei Eisenstein naar Mexico om daar een film te maken. Tijdens de opnames van ¡Que viva México! raakt Eisenstein, geïntrigeerd door de dood, onder invloed van de Mexicaanse cultuur. Door zijn aantrekkelijke gids, waar hij een intense affaire mee beleeft, herontdekt hij zijn seksualiteit.

De film verkent op onderhoudende wijze de geest van een creatief genie, dat gedurende tien dagen vol passie in Mexico zijn begeertes en angst voor de liefde, seks en dood onder ogen ziet. Een periode die een groot stempel heeft gedrukt op de carrière van een van de grootste meesters van de cinema.

De film is zinnenprikkelend mooi vormgegeven met indrukwekkend camerawerk en een slimme speelse montage die past bij de grillen van de flamboyante hoofdpersoon

In 1931, at the height of his artistic powers, Soviet filmmaker Sergei Eisenstein travels to Mexico to shoot a new film. Chaperoned by his guide Palomino Cañedo, he vulnerably experiences the ties between sex and death. Peter Greenaways' film explores the mind of a creative genius facing the desires and fears of love, sex and death through ten passionate days that helped shape the rest of the career.