MARGARITA, WITH A STRAW

Meeslepend en hartveroverend; rebelse meid met hersenverlamming gaat haar eigen weg en ontdekt hele nieuwe kanten aan haarzelf.
  • 2016-03-15 17:30:00+01:00
  • Wat Feature
  • Onderdeel van: COC route
  • Waar Ketelhuis 1
  • Thema's Lesbian Mix Bi
  • Zet in agenda iCal

OOK: ZATERDAG 12 MAART 13.30 UUR


India 2014, 100 min, Shonali Bose
Hindi en Engels gesproken, Engels ondertiteld
Hindi and English, English subtitles


Dit meeslepende drama uit India was al op vele festivals een publieksfavoriet. Ook het Amsterdamse publiek zal smelten voor dit sympathieke coming-of-age verhaal van een Punjabi tienermeisje met een hersenverlamming.

De avontuurlijke Laila is student aan de Universiteit van Dehli en schrijft teksten voor een rock-band. Wanneer ze afgewezen wordt door een muzikant, grijpt ze haar kans om met een studiebeurs naar de universiteit in New York te gaan. Ze heeft een sterke wil en laat haar verlamming haar leven niet beheersen. Ze reist van India naar New York waar ze onderweg allerlei uitdagingen tegenkomt. De reis wordt een zoektocht wordt naar haar persoonlijkheid en seksualiteit.

Wanneer ze Khanum, een jonge activiste, ontmoet bij een studenten demonstratie, wordt ze opnieuw uitgedaagd in haar ideeën en creativiteit. Er ontstaat een bijzondere chemie tussen beide vrouwen.

A rebellious young woman with cerebral palsy leaves her home in India to study in New York, unexpectedly falls in love, and embarks on an exhilarating and crowd pleasing journey of self-discovery.