NASTY BABY

In hip Brooklyn komen twee aanstaande vaders voor onverwachte opgaven te staan.
  • 2016-03-15 17:45:00+01:00
  • Wat Feature
  • Onderdeel van: CJP route
  • Waar Ketelhuis 2
  • Thema's Gay Mix
  • Zet in agenda iCal

OOK: VRIJDAG 18 MAART 19.45 UUR

 

VS 2015, 100 min, Sebastián Silva
Engels gesproken, niet ondertiteld
English, no subtitles


Zo ziet progressief (aanstaand) ouderschap eruit anno nu in het hippe Brooklyn: een interraciaal kunstenaars-homostel probeert samen met hun beste vriendin, tegen het einde van haar vruchtbaarheid, een kind te krijgen.

Een en ander gefilmd in een losse, documentaire stijl met veelal geïmproviseerde scènes. In de puntige, vaak geestige dialogen komen op natuurlijke en onnadrukkelijke wijze de thema’s van ons moderne leven voorbij: het alternatieve gezin, interraciale relaties, uitgesteld ouderschap en de gevolgen van de onttakelende zorgzame samenleving.

Maar wie denkt dat dit hiermee de zoveelste aangenaam voortkabbelende tekening van een hip milieu is heeft het mis. Want de film krijgt een op zijn minst verrassende en duistere wending, gevoed door een explosief mengsel van goed en slecht nieuws en een ongelukkig getimede grap. De boze ‘real world’ dringt letterlijk de broze geluksbubbel van deze Brooklyn-hipsters binnen en brengt daarbij onvermoede kanten van zijn bewoners naar buiten.

Winnaar van de Teddy-Award tijdens de Berlinale.

A progressive and close-knit trio navigates the idea of creating life. All is fun and play and heading in the right direction, but when they run into trouble with a crazy neighbour the tale takes a dark turn.