CHEMSEX

Sex, drugs en party: een soms gevaarlijke combinatie.
  • 2016-03-16 21:45:00+01:00
  • Wat Documentary
  • Waar Ketelhuis 3
  • Thema's Gay
  • Zet in agenda iCal

OOK:  ZONDAG 13 MAART 21.45 UUR

 

Engeland 2015, 83 min, William Fairman / Max Gogarty
Engels gesproken, niet ondertiteld
English, no subtitles


Een diepgravende duik in de hippe Londense gayscene, waar door synthetische drugs op seksfeestjes een alarmerende stijging in hiv-infecties en drugsverslaving te zien is.

De aantrekkingskracht van chemsex heeft er toe geleid dat veel jonge mannen vastzitten in een vicieuze cirkel van seks en verslaving. Een groep mannen vertelt over persoonlijke ervaringen. Die verhalen geven inzicht in wat mannen ertoe beweegt om als onderdeel van hun seksleven zulke verslavende middelen te gebruiken. De film is een emotionele trip, die met krachtig beeldmateriaal laat zien wat er achter de schermen gaande is.

De documentaire maakt pijnlijk duidelijk hoe ontkenning van het probleem het zicht ontneemt op de omvang en destructieve effecten van het fenomeen. Tijdens de persoonlijke verhalen worden huiselijke scènes afgewisseld met beelden in de uitgaansscene of in de hulpverlening. Chemsex is een confronterende en verontrustende blik op een wereld die grotendeels verborgen blijft door de illegaliteit van de drugs en het privékarakter van de feesten, die hoe dan ook leidt tot veel discussie.

A frank and intimate film showing a dark side to modern gay life in hidden basements, bedrooms and bars across London, Traversing an underworld of intravenous drug use and weekend-long sex parties, the film tells the story of several men struggling to make it out of 'the scene' alive , and one health worker who has made it his mission to save them. While society looks the other way, this powerful and unflinching film uncovers a group of men battling with HIV, drug addiction and finding acceptance in a changing world.

 

 

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door:

Man2Man                

 

co-presenter: