MARIPOSA

Twee hele andere realiteiten in deze intrigerende film van RFD-favoriet Marco Berger
  • 2016-03-18 17:30:00+01:00
  • Wat Feature
  • Onderdeel van: CJP route
  • Waar Ketelhuis 1
  • Thema's Mix Gay
  • Zet in agenda iCal

(butterfly)

 

OOK: DINSDAG 15 MAART 21.30 UUR

 

Argentinië 2015, 102 min, Marco Berger
Spaans gesproken, Engels ondertiteld
Spanish, English subtitles


In dit romantische en sexy drama wordt 'the Butterfly Effect' letterlijk als uitgangspunt genomen: de kleinste vleugelbeweging van een vlinder beïnvloedt de toekomst en het amoureuze lot van een sympathieke groep vrienden en familieleden in de buurt van Buenos Aires. Twee schitterend met elkaar verweven parallelle verhaallijnen (een blauwe en een rode) worden in gang gezet door een besluit die verschillende romantische en erotische consequenties hebben voor de protagonisten.

In het ene verhaal wordt de prachtige jonge Romina opgevoed als de zus van Germán. In het andere zijn ze twee onbekenden die elkaar toevallig ontmoeten. In beide verhalen wordt Germáns liefde voor Romina gedwarsboomd, hetzij door een concurrent, hetzij door het taboe van incest.

En dan is er nog de knappe Bruno, wiens ontdekkingstocht van zijn seksuele voorkeur voor mannen in beide verhalen de katalysator blijkt te zijn voor romantische bestemmingen van Romina en Germán. Met zijn herkenbare broeierige stijl weet Marco Berger (regisseur van onder meer Roze Filmdagen successen als Plan B en Ausente) binnen deze knappe filmconstructie te spelen met begrippen als jaloezie en onderdrukking, verlangen en bestemming.

The film follows two parallel storylines, set in motion by a decision with vastly different romantic and erotic consequences for the protagonists: In one iteration, gorgeous young Romina is brought up as the sister of Germán; in the other, the two are strangers who meet through happenstance.

Another passion longing to take flight is that of the devastatingly handsome Bruno, who sublimates his same-sex attraction in both storylines until situations arise that allow him to express his desire. The two storylines are brilliantly woven together in this film, an afternoon river outing or a sleepover is rife with amorous potential, whether or not that meddling butterfly has flapped its wings.