VIVA

Een jongen vindt zijn ware stem en persoon, als ster in Havana. Heerlijke 'crowd-pleaser' en aanrader! Heerlijke 'crowd-pleaser' en aanrader!
  • VIVA
  • 2016-03-18T19:30:00+01:00
  • 2016-03-18T21:00:00+01:00
  • Een jongen vindt zijn ware stem en persoon, als ster in Havana. Heerlijke 'crowd-pleaser' en aanrader! Heerlijke 'crowd-pleaser' en aanrader!
  • 2016-03-18 19:30:00+01:00
  • Wat Feature
  • Onderdeel van: HIVOS route
  • Waar Ketelhuis 1
  • Thema's Gay Mix
  • Zet in agenda iCal

OOK: ZATERDAG 12 MAART 19.45 UURZONDAG 20 MAART 17.45 UUR

 

Cuba / Ierland 2015, 100 min, Paddy Breathnach
Spaans gesproken, Engels ondertiteld
Spaans, English subtitles

 

Jesus scharrelt in een vervallen (maar altijd zeer fotogeniek) Havana een inkomen bij elkaar door bij oudere dames thuis het haar te kappen. Daarnaast verzorgt hij de pruiken van een groep drag-queens die avond aan avond optredens verzorgen in een club.

Daar ontdekt hij dat het enige moment waarop hij zich volledig bevrijd voelt van de problemen van het dagelijks leven is wanneer hij op het podium staat. Getransformeerd als Viva, zijn prachtige alter ego, ontsnapt hij uit de realiteit met klassieke nummers over onbereikbare liefde en rauwe pijn. Dat is wat hij voor altijd wil. Maar zijn droom levert frictie op met zijn alcoholische vader Angel. Zijn ideeën over mannelijkheid leggen restricties op hoe zijn zoon zijn leven mag leiden.

Jesus' vader (gespeeld door Jorge Perugorría die eerder schitterde in de Cubaanse klassieker Fresa y Chocolate uit 1993) is een macho ex-boxer die jaren in de gevangenis zat en ongevraagd bij hem intrekt. Hun gemeenschappelijke behoefte aan affectie, hun financiële instabiliteit en hun botsende meningen leiden tot constante confrontaties wanneer zij naar overeenkomsten zoeken. En Jesus geeft zijn droom niet op.

Deze 'must-see' heeft het hart op de juiste plaats en zal ook bij de Roze Filmdagen uitgroeien tot een publiekslieveling.

 

This rousing cross-cultural crowd-pleaser is set in Havana, in what one character aptly calls “the most beautiful slum in the world.”

In a drag club in the city, we meet impoverished 18-year-old hairdresser Jesus, who helps with the wigs of the drag performers, and dreams of taking the stage himself. His desire to perform is disrupted his father, an ex-boxer just out of prison, whom he hasn’t seen for 15 years.

The macho, homophobic father insists on moving in with his effeminate, abandoned son, and thus begins a remarkable father and son story; stirring, tender and unexpected.