FREEHELD

Julianne Moore als politie-agente in pakkend drama over liefde en de strijd voor erkenning
  • 2016-03-19 15:30:00+01:00
  • Wat Feature
  • Waar Ketelhuis 1
  • Thema's Lesbian
  • Zet in agenda iCal

OOK: DONDERDAG 17 MAART 17.30 UUR

 

VS 2015, 103 min, Peter Sollett
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
English, Dutch subtitles

De film vertelt het verhaal van politieagente Laurel Hester (Julianne Moore) die verliefd wordt op de jongere, en openlijk lesbische, automonteur Stacie Andree (Ellen Page). Ze durft haar liefde voor haar pas openbaar te maken wanneer ze ontdekt dat ze terminaal ziek is.

Op dat moment deelt ze al een huis met Stacie. Ze komt in opspraak wanneer duidelijk wordt dat de wetgevers van New Jersey zullen weigeren om na haar overlijden haar pensioen uit te keren aan Stacie. Terwijl dat voor al haar hetero-collega's bij de politie wel geregeld is. Met behulp van een homorechten-activist gaan ze, in een race tegen de klok, de strijd aan om gelijke rechten en een verandering in de wetgeving te bevechten.

Het lesbisch drama Freeheld is sinds jaren een passie-project van actrice Ellen Page wier roem sinds haar beroemde coming out speech iconische vormen aan begint te nemen. Als voorvechtster voor gelijke rechten was ze uitermate geïnteresseerd om deze film, die gebaseerd is op de gelijknamige Oscar-winnende korte documentaire, te realiseren.

New Jersey police officer Laurel Hester (Julianne Moore) was in the closet before she met Stacie Andree (Ellen Page), a young mechanic with a load of moxie and a spark of butch sexiness.
When Laurel is diagnosed with terminal cancer, she has to face up to the reality of her imminent demise and requests that her pension benefits will be transferred to Stacie. But the request is denied, and from here on in, this intimate story of love and identity transforms into something much bigger than any two people.