Routes

Samen met onze partners zijn er vier speciale 'routes' voor je gemaakt, die elk een ander thema belichten: HIV en aids, jongeren, leven met een beperking en internationale strijd om erkenning.

 

AIDS FONDS ROUTE


Gezond en vrij kunnen leven. Jezelf kunnen zijn. Toegang tot zorg en medicijnen. Daar heeft iedereen recht op. Maar helaas is dat lang niet altijd en overal vanzelfsprekend. Het Aids Fonds werkt daarom in binnen- en buitenland, samen met lokale partners, aan gelijke rechten, betere zorg en toegang tot betaalbare hiv-medicijnen.

Hoe belangrijk dat is, wordt duidelijk in de films in de Aids Fonds filmroute. Drie films met persoonlijke, soms aangrijpende verhalen van heel uiteenlopende mensen met hiv. Over strijd, hoop en dromen. Inspirerende verhalen die aanzetten tot nadenken!

 

ALIVE
Frankrijk 2014, 80 min, Vincent Boujon

In deze boeiende en vermakelijke film volgen we een week lang vijf hiv+ mannen. Ze zijn in training voor hun eerste solo parachutesprong. De shots in de lucht en de adrenaline van de sprong wisselen mooi af met momenten van bezinning en intimiteit. Een uniek en persoonlijk document.

BACK ON BOARD: GREG LOUGANIS
VS 2014, 90 min, Cheryl Furjanic

Het bewogen levensverhaal van Greg Louganis. Een inspirerend portret van een man die eerst als viervoudig Olympisch kampioen werd vereerd, maar verguisd toen hij uit kwam voor zowel zijn homoseksualiteit als het feit dat hij hiv-positief was.

DESERT MIGRATION
VS 2015, 80 min, David Cardone

Gefilmd tegen het mooie, maar harde woestijnlandschap geeft deze indrukwekkende documentaire een portret van een generatie die, toen ze het zelf niet meer geloofde, een nieuw bestaan voor haarzelf moest uitvinden. In de woestijn bij Palm Springs, California, is een unieke gemeenschap ontstaan van deze overlevers.

CJP ROUTE

 

CJP brengt jonge mensen tot dertig jaar in contact met cultuur in de breedste zin van het woord.
Er zijn veel films te genieten in dit overweldigende aanbod, maar onderstaande titels worden speciaal uitgelicht zodat je je niet hoeft te verliezen in eindeloos plannen, maar direct op je gemak en heerlijk onderuitgezakt in je bioscoop stoel kan gaan genieten.

Met je CJP-pas krijg je ook €1,- korting op alle films. Heb je nog geen CJP-pas? Koop ‘m hier.


DEATH IN BUENOS AIRES
Natalie Meta, Argentinië 2014, 90 min.
Spannende whodunit waarin een vastberaden rechercheur wel heel close wordt met de jonge agent die voor hem undercover gaat in de gayscene om een moord op te lossen.

DESDE ALLÁ 
Lorenzo Vigas, Venezuela / Mexico 2015, 93 min.

Intrigerend en intiem kat en muisspel tussen een man van middelbare leeftijd en een jong bendelid, waardoor beide levens voor altijd veranderen.


MARIPOSA 
Marco Berger, Argentinïe 2015, 102 min.

Met het Butterfly effect als uitgangspunt worden twee schitterend met elkaar verweven parallelle verhaallijnen in gang gezet door een besluit die verschillende romantische en erotische consequenties hebben voor een groep vrienden en familieleden.

NASTY BABY
Sebastián Silva, VS 2015, 100 min

Een film over die met een duistere en verrassende wending thema’s van ons moderne leven aanstipt: het alternatieve gezin, interraciale relaties, uitgesteld ouderschap en de gevolgen van de onttakelende zorgzame samenleving.


THAT'S NOT US - 
William Sullivan, VS 2015, 98 min.

Deze romantische komedie toont intieme en herkenbare portretten van drie koppels (een homo-, een lesbisch- en een hetero stel) die hun intrek nemen in een strandhuis om van de laatste dagen van de zomer te genieten. Het op het eerste oog onbekommerd weekend legt de relationele pijnpunten bloot.
Via elk van de drie koppels (een homo, een lesbisch en hetero-stel) worden seks en relaties met een frisse blik onder de loep gelegd. Terwijl seksualiteit en gender kunnen variëren, is de strijd om de liefde levend te houden voor een ieder gelijk.


THE SUMMER OF SANGÏLÉ
Alanté Kavaïté, Litouwen 2015, 88 min.
Sangaïlé is gefascineerd door stuntvliegen, maar heeft ook last van hoogtevrees. Tijdens een zomerse stuntvliegshow (met duizelingwekkend mooie beelden) in de buurt een lokaal meisje dat in tegenstelling tot Sangaïlé vol in het leven staat.

COC ROUTE

DESIRE WITHOUT LIMITATIONS

In de afgelopen jaren was er slechts een enkele film te zien waarin de hoofdpersoon met een 'dubbele' beperking te zien was. Althans, zo ziet de buitenwereld hen vaak: lichamelijk of geestelijk beperkt en nog homo ook. Ook binnen de gemeenschap is er vaak nog veel discriminatie. Het COC ondersteunt met trots een serie films die krachtige personages laten zien en al gaat het niet altijd even makkelijk, de zoektocht naar en het recht op liefde en seksuele identiteit is er voor iedereen.

Voor LHBT's met een beperking is het veelal een grote uitdaging om elkaar te ontmoeten. Gelukkig organiseren COC vrijwilligers in het hele land activiteiten. Zo is er bijvoorbeeld in Amsterdam maandelijks Cafe Oké, voor LHBT's met een beperking.

Meer informatie over de nationale en lokale activiteiten van COC: www.coc.nl / www.cocamsterdam.nl

 

HOLE 
Martin Edralin, Canada 2015, 15 min
Een zwaar gehandicapte man verlangt naar intimiteit in een wereld die hem liever negeert.

LOS AMORES INCONCLUSOS
Frank Torres, Spanje 2015 103 min.
Drie jonge mensen met een lichamelijke beperking delen een appartement. Niet gehindert door hun beperking zijn ze op naar een volwaardig (liefdes)leven.

MARGARITA, WITH A STRAW
Shonali Bose, India 2015, 100 min.
Inspirerende crowd pleaser waarin een Indiaanse studente, ondanks haar lichamelijke handicap, in New York gaat studeren en haar biseksualiteit verkent.

WE COULD BE PARENTS
Zweden 2016, 15 min, Björn Elgerd
Een kinderwens, sekswerk en een ultieme poging om je ex terug te winnen.

YES, WE FUCK!
Antonio Centeno en Raúl de la Morena, Spanje 2015, 60 min.
Deze film behandelt op een expliciete manier een taboe in de huidige maatschappij: seksualiteit bij mensen met een zogenaamde 'handicap'. Een thema dat vaak wordt ontkend, onderdrukt of het zwijgen opgelegd.

HIVOS ROUTE

hivos.png

Hivos vindt dat ieder mens recht heeft op vrijheid en een waardig leven. Je mag zijn wie je bent: vrouw, man, homo, hetero of iets daartussen in. Daarom werkt Hivos al ruim twintig jaar wereldwijd samen met lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgender en interseksuelen die opkomen voor hun rechten. Langs de Hivos route films, documentaires en shorts uit landen waar je (nog) niet in vrijheid jezelf kunt zijn. Waar helden, en niet zonder risico, strijden voor gelijke rechten. Sta langs deze route stil bij hen en bij de weg die nog voor ons ligt, maar vier ook dat we hier kunnen zijn wie we zijn.

 

INSIDE THE CHINESE CLOSET
Sophia Luvarà,
China / Nederland 2015, 72 min.
Deze afspiegeling van het moderne China laat zien waar homo’s tegen aanlopen. Een homo en een lesbienne zijn onder druk van hun families op zoek naar een ‘hetero’huwelijk én een kind.

SAND DOLLARS
Laura Amelia Guzmán / Israel Cárdenas,
Dominicaanse Republiek 2014, 84 min.
Een oudere Europese vrouw verblijft aan een strand in de Dominicaanse Republiek. Hier verkopen jonge, arme inwoners hun lichaam aan toeristen. Zonder in stereotypen te vervallen schetst de film een intiem beeld van een relatie waarin macht zowel door geld als door jeugd bepaald kan zijn.

TRANSIT HAVANA
Daniel Abma,
Cuba / Nederland 2016, 90 min.
In Havana wachten drie transgenders op hun geslachtsaanpassende operatie, georganiseerd door de dochter van de president. Zij, Mariela Castro, leidt een seksuele revolutie binnen de socialistische heilstaat. Fascinerende documentaire over een land in beweging.

VIVA
Paddy Breathnach,
Cuba / Ierland 2015, 100 min.
Crowd pleaser waarin een jonge kapper probeert zijn droom te verwezenlijken om als drag-queen op te treden. Zijn macho vader die na jaren uit de gevangenis wordt vrijgelaten en bij hem intrekt, heeft daar andere ideeën over.


WHILE YOU WEREN'T LOOKING
Catherine Stewart,
Zuid-Afrika 2015, 72 min.
Een dochter van een welgesteld lesbisch stel van gemengde achtergrond begint een affaire met een tomboy uit de sloppenwijken. Zonder moreel oordeel vertelt de film een liefdesverhaal in een maatschappij waarin niet zozeer gender of huidskleur, maar sociale afkomst een bepalende factor is.

PATONG GIRL
Susanna Salonen,
Thailand / Duitsland 2014, 90 min.
Integer verhaal met rake observaties over een Thaise transgender vrouw en een onwetende toerist die verliefd op haar wordt.

OUR DAY WILL COME
Shorts programma, 84 min.
Ervaringen, verlangens, hoop en
strijd over de hele wereld.