FOCUS: SPORT & DIVERSITY

met onder andere een panel-discussie over voetbal, na de toepasselijke film "MARIO"

pwc.png

PwC streeft naar een inclusieve cultuur waarin we diversiteit omarmen. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt – niet ondanks maar dankzij de verschillen. Daar staan we voor en dragen we ook graag naar buiten toe uit. Een van de manieren om deze doelstelling te ondersteunen is ons partnerschap met de Roze Filmdagen.

Be yourself. Be different.

Het festival toont diverse films rond het thema sport en diversiteit. Bij de ene sport is het makkelijk jezelf te zijn, bij andere sporten is dat wat minder vanzelfsprekend. Voetbal is onze volkssport nummer 1. Ook daar zien we dat niet iedereen zich welkom voelt.

Paneldiscussie

Tijdens deze editie van de Roze Filmdagen wordt de voetbalfilm MARIO vertoond. Een Zwitserse film over de coming-out van een profvoetballer.

Na de screening van vrijdag 15 maart 18.30 u organiseert PwC samen met de KNVB en de John Blankenstein Foundation een paneldiscussie over sport en diversiteit. Hierbij zullen vertegenwoordigers van de beide organisaties en een trainer en supporter aanwezig zijn.

Vragen die aan bod komen zijn: Waarom is het lastig als voetballer uit de kast te komen? Wat doen clubs al om diversiteit bespreekbaar te maken? En gaat het lukken om HOMO als scheldwoord terug te dringen?

Andere films over sport en diversiteit zijn:

  • ALONE IN THE GAME Prachtige documentaire over bekende en onbekende sporters.
  • ZEN IN THE ICE-RIFT: Een stoere, maar ook stuurse 16-jarige meid is de enige vrouw in het ijshockey-team. Dan krijgt ze wat met de vriendin van de aanvoerder van het team…
  • SODOM, Dicht op de huid en spelend in slechts 1 nacht. Een heimelijk biseksuele voetballer wordt door zijn maten achtergelaten, en gevonden door een charmante redder.
  • GIANT LITTLE ONES Coming of age film waarbij zwemmaatjes opeens minder gezellig zijn dan je dacht.
  • DEBUT
    Korte film over coming out binnen het voetbal team dat gelukkig ook wel eens minder erg is dan verwacht.