FOCUS: YOU GOTTA HAVE FAITH

Het blijft een soms moeilijke combinatie, geloof en LGBT+

Het geloof is voor velen een belangrijk anker in hun leven. In sommige geloofsgemeenschappen word-je als LHBT-er warm opgenomen. Maar dat is niet altijd het geval. Hoe hanteer je dan de combinatie van geloof en je seksuele identiteit? En hoe ga je om met je familie als ze door hun geloof moeite hebben met wie je bent?

Nu honderden orthodox-protestantse predikanten, voorgangers en politici het anti LHBTI-Nashville Statement hebben ondertekend, blijkt dit onderwerp ook in Nederland nog steeds actueel.


1985

Adrian keert tijdens de eerste golf van de aids-crisis terug naar zijn geboorteplaats in Texas en wil de relatie met zijn conservatieve en religieuze ouders aanhalen door hen eindelijk te vertellen dat hij homo is.

CARMEN & LOLA

Als 17-jarige in een diep-religieuze Roma-gemeenschap ligt de toekomst voor Carmen al vast: trouwen met degene die de familie uitgezocht heeft, en niet verder nadenken. Dan komt ze Lola tegen

JOSÉ

José vindt voor het eerst een serieuze relatie. Maar als José door Luis gevraagd wordt om samen ver buiten de stad te gaan wonen, wordt twijfel hem meester omdat hij zijn streng religieuze moeder niet zomaar in de steek kan laten.

RETABLO

De relatie tussen vader, die altaarstukken bouwt, en zoon barst, wanneer Segundo geconfronteerd wordt met een geheime kant van zijn vader waar hij geen vermoeden van had.

YOUR WILL BE DONE

Predikant Johannes neemt en dakloze straatartiest in huis. De aanwezigheid prikkelt iets in Johannes: lang onderdrukte verlangens zorgen bij de predikant voor een geloofscrisis.

LA FLACA

Een portret van een transgender Mexicaanse immigrant die de moed had om de leider te zijn van een subcultuur die publiekelijk veroordeeld wordt door de katholieke kerk.