ROZE FILMDAGEN AWARD NOMINEES 2019

Er zijn films in diverse categorieën genomineerd, en natuurlijk tellen alle films mee voor de publieks-prijzen

allereerst de awards die door de verschillende vak-jury's zullen worden beoordeeld:

NOMINEES BEST FEATURE FILM

NOMINEES BEST DOCUMENTARY FILM

NOMINEES BEST SHORT FILM


freetobeme.pngHIVOS FREE TO BE ME AWARD


Dit jaar verbindt Hivos, als sponsor van de Roze Filmdagen, voor het tweede achtereenvolgende jaar haar naam aan een award. Met de prijs wordt een film onderscheiden die sterk bijdraagt aan de acceptatie van LHBT’ers in een land waar dat niet vanzelfsprekend is. De prijs is een blijk van waardering voor de maker en geeft hem of haar een extra podium.

Dit jaar gaat de prijs naar Wanuri Kahiu uit Kenia voor haar film RAFIKI.

outtv.pngOUTTV AUDIENCE AWARDS

De stem van het publiek is minstens zo belangrijk en daarom worden de OUTtv Audience awards ook dit jaar weer uitgereikt.
Bij speelfilms en documentaires kan er een waardering worden gegeven door een stembiljet in een van de vijf stembakjes te deponeren. Met 1 als laagste en 5 als hoogste waardering. Bij de programma’s met korte films is er voor elke vertoonde korte film een eigen bakje (met vermelding van de filmtitel). Er kan dan een stem worden uitgebracht op de meest favoriete film van dat programma.

Er zijn OUTtv audience awards te winnen voor:

  • BEST FEMALE SHORT
  • BEST MALE SHORT
  • BEST DOCUMENTARY
  • BEST MALE FEATURE
  • BEST FEMALE FEATURE
  • BEST MIX / GENDER FEATURE

Voor de winnaars van de Best Female short en de Best Male short is er naast een award ook nog een geldprijs te winnen. Deze financiële stimulering voor jonge filmmakers is beschikbaar gesteld door OUTtv.

irisprize.pngNOMINATIE IRIS PRIZE

De korte Nederlandse films uit het MADE IN HOLLAND- en het DOCUMENTING THE DUTCH programma maken kans om genomineerd te worden voor de Iris Prize (Cardiff). Roze Filmdagen is een van de 25 nominerende festivals en elk jaar zenden we een LGBTQ-film van eigen bodem in. De winnaar maakt in kans op £30.000 om een nieuwe film te maken.

Bekendmaking van de juryprijzen, Outtv Audience awards en de genomineerde voor Iris Prize is op zondag 24 maart om 21.30 uur voorafgaand aan onze Closing Night film GIANT LITTLE ONES.