11 - 21 maart 2021
Online


Welkom bij de 24e Roze Filmdagen!

Voorwoord van Huib Koeleman, voorzitter

We zijn trots op het programma dat we jullie dit jaar kunnen bieden. En ja, ook dit jaar wordt het anders dan anders.

Vorig jaar moesten we het festival op de dag van de opening afgelasten. Ondanks de teleurstelling is er achter de schermen hard gewerkt om die afgelasting soepel te laten verlopen. Ook de steun van onze trouwe bezoekers, onze partners en de fondsen was fantastisch. Dankzij jullie allemaal kunnen we toch verder.

Dit jaar is daarmee het jaar van vernieuwing.
Helaas kunnen we dit jaar geen films vertonen in onze favoriete bioscoop Het Ketelhuis.
Alle films zijn voor het eerst online te zien en in heel Nederland. De speelfilms en documentaires zijn op vaste tijdstippen te bekijken, de korte film-programma’s op elk moment dat je maar wilt.
Ook streamen we speciale talkshows op de weekenddagen. Daarmee zijn we toegankelijker voor de LHBTQ-gemeenschap in Nederland dan ooit. Zo biedt de nieuwe situatie ook kansen voor ons festival.

Ook het team is vernieuwd. Met Esther Kuijper als nieuwe zakelijk leider en Thomas Vandewalle als productiecoördinator heeft Werner Borkes, onze festival director, versterking gekregen. Een volgende stap naar professionalisering. Dankzij hen en dankzij de vele vrijwilligers staat ook dit jaar weer een prachtig programma voor jullie klaar.

Hopelijk zien we elkaar volgend jaar weer live, bij ons 25-jarig jubileum!

Huib Koeleman
Voorzitter Roze Filmdagen