A PLACE OF OUR OWN

Winnaar van de 2023 Hivos FREE TO BE ME award

Datum:

Type:

Feature

Waar:

Ketelhuis 3

Kaartjes:

Kaartjes

Regisseur:

Ektara Collective

Duur:

90 min

Land:

India

Jaar:

2022

Taal:

Hindi

Ondertitels:

Engels

Tags:

Trans

(ek jagah apni)

De zoektocht naar een nieuwe woning is niet altijd makkelijk. En zeker niet voor Laila en Roshni, twee transvrouwen uit Bhopal in India. Hun identiteit blijkt een hindernis voor veel potentiële verhuurders, maar de twee geven niet op. Waar de mainstream Bollywood-cinema vaak een karikatuur van trans-personen maakt, maken de (trans) acteurs en gevoelige regie dit tot een authentiek en zeer boeiend verhaal.

Hivos Free To Be Me Award
Tijdens Roze Filmdagen reikt Hivos op zaterdag 1 april de Free to be Me Award uit aan A Place of our Own. Met de award geven Roze Filmdagen en Hivos een extra podium en spreken ze waardering uit aan de makers van de film. Ieder jaar tijdens Roze Filmdagen reikt Hivos de Free to be Me Award uit. Een prijs voor een film die bijdraagt aan acceptatie en zichtbaarheid in een land waar weinig ruimte is voor diversiteit. A Place of our Own is een productie van Ektara Collective, een onafhankelijk collectief van filmmakers dat films maakt over gemarginaliseerde gemeenschappen. Een aantal personen van het collectief (waaronder de twee hoofdpersonen) zullen aanwezig zijn om de prijs persoonlijk in ontvangst te nemen tijdens de speciale award-voorstelling op zaterdag 1 april om 19.00 uur in Het Ketelhuis in Amsterdam. A Place of our Own is ook te zien tijdens de laatste festivaldag op zondag 2 april.

Hivos werkt aan een gelijkwaardige en inclusieve wereld. Dat doen ze samen met moedige mensen en lokale organisaties in meer dan 25 landen. Bijvoorbeeld door een fonds op te zetten voor LHBTIQ+ activisten in nood. Of door een indrukwekkende documentaire te maken die hardnekkige misverstanden over gender en seksualiteit wegneemt. Hivos is al jarenlang trouw partner van Roze Filmdagen. Samen delen we een missie: acceptatie en zichtbaarheid van diversiteit vergroten.

Trailer: