10 - 20 maart 2022 — Het Ketelhuis/Westergasfabriek/Amsterdam & online

TWO

Twee vrouwen zijn hopeloos verliefd, en kunnen niet wachten om samen een gezin te beginnen. Hoe ver gaan ze voor het moederschap?
  • TWO
  • 2022-03-12T21:00:00+01:00
  • 2022-03-12T22:30:00+01:00
  • Twee vrouwen zijn hopeloos verliefd, en kunnen niet wachten om samen een gezin te beginnen. Hoe ver gaan ze voor het moederschap?

(shtaim)
Israël 2020, 75 min, Astar Elkayam

Hebreeuws gesproken, Nederlands ondertiteld
Hebrew, with Dutch subtitles

De twee jonge vrouwen Omer en Bar zijn hopeloos verliefd en kunnen niet wachten om samen een gezin te beginnen. Het eerste bezoek aan de spermabank nemen ze met veel humor op, maar na het vijfde bezoek begint de twijfel te knagen en neemt de spanning toe. Hoe ver willen ze gaan voor het moederschap?
In dit sterke debuut van regisseuse Astar Elkayam, met ijzersterk spel van de twee hoofdrolspeelsters, onderzoekt ze de lichamelijke en emotionele obstakels die twee vrouwen tegenkomen als ze een gezin willen stichten.

In her remarkable debut, director Astar Elkayam tackles the physical and emotional challenges two women face when they decide to start a family. Initially optimistic, Bar and Omer embrace the process, eagerly combing through a catalog of potential donors and facing the insemination process with humor. After Omer repeatedly fails to become pregnant, a sense of failure gnaws at them, threatening to undermine their relationship. Mor Polanuer and Agam Schuster deliver outstanding performances, realistically capturing the toll that the process takes on the young couple.