DIE MITTE DER WELT

Heerlijk licht coming-of-age verhaal, met toch de nodige diepgang.
  • Fri 10 Mar 2017 - 21:45
  • Feature
  • Ketelhuis 3
  • gay mix bi
  • iCal

(center of my word)

Duitsland / Oostenrijk 2016, 115 min, Jakob M. Erwa
Duits gesproken, Nederlands ondertiteld
German with Dutch subtitles

OOK: WOENSDAG 15 MAART - 21:30


In hun kleine dorp zijn Phil, zijn tweelingzus en hun moeder buitenbeentjes. Niet eens doordat Phil homo is, dat is in elk geval in hun gezin geen enkel probleem en ook niet voor zijn beste vriendin Kat. Maar zijn moeders vrije leven valt niet bij iedereen in goede aarde. En dan komt ook nog Nicholas in zijn klas, de atletische knapperd waar hij al langer voor valt.

Gebaseerd op een bekroonde roman is dit een heerlijke film waarin de verliefdheden, onzekerheden en verlangens van het opgroeien op frisse wijze worden getoond, gekruid met een dosis kitsch en met een zeer aanstekelijke cast.

German high-schooler Phil lives with his mother, a free spirit in an otherwise dull village, and his twin sister. In their rag-tag household his sexuality was never an issue, just as with his best friend Kat. So when handsome newcomer Nicholas joins the fray, the film focuses on the universal joys, worries and growing pains of every teenager. Based on an award-winning novel, the film couples a wondrously light visual touch with a very appealing cast.