EVENING SHADOWS

Knellende familiebanden en een solidaire moeder. Mooie en belangrijke film uit India
  • 10 Mar 2018 - 19:30
  • Feature
  • Westergastheater
  • Gay
  • iCal

(surmaee shaam)

India 2018, 102 min, Sridhar Rangayan
Hindi gesproken, Engels ondertiteld
Hindi, with English subtitles

Kartik is een jonge fotograaf die al drie jaar in Mumbai woont en daar een mooie carrière opbouwt. Hij keert terug naar het conservatieve stadje waar hij is opgegroeid om zijn ouders te vertellen dat hij al een hele tijd samenwoont met zijn knappe vriend.

Zijn ouders hebben echter een mooi jong meisje voor hem uitgezocht om mee te trouwen. De strenge tradities maken het voor Kartik niet makkelijk om te vertellen wie hij echt is en hoe gelukkig hij met zijn vriend in Mumbai leeft.

Zijn moeder raakt danig onthutst, maar neemt het voor Kartik op als haar man zijn enige zoon uit het huis en zijn leven bant.

Een mooie en belangrijke film over knellende tradities en familiebanden, LHBT-rechten en een bijzondere moeder-zoon relatie die hoop biedt omdat de liefde altijd overwint.

Set on the eve of Supreme Court’s reversal of judgment of the anti‐sodomy law Sec 377 which endangered thousands of young LGBTQ-persons in India a small town in Southern India lives within a cocoon of traditions and social morality. In such a milieu young gay Kartik, who lives secretly with his lover, comes out to his mother Vasudha.

She has no one to turn to dispel her fears and doubts, to understand her loving son’s truth. Her biggest challenge is to deal with her dogmatic husband, and the conservative society around her. Despite all challenges love will prevail.

WINNAAR HIVOS - FREE TO BE ME AWARD