POLITICAL ANIMALS

We volgen vier moedige lesbische pioniers, die aan de wieg stonden van "marriage equality" in de USA, in deze docu vol humor en strijdlust.
  • Fri 10 Mar 2017 - 15:45
  • Documentary
  • Ketelhuis 3
  • mix lesbian gay
  • iCal

VS 2015, 90 min, Jonah Markowitz / Tracy Wares
Engels gesproken, niet ondertiteld
English, no subtitles

OOK: ZONDAG 19 MAART - 15:45

Vier vastberaden, strijdvaardige en gepassioneerde vrouwen hadden de moed om hun nek uit te steken om binnen een niet homovriendelijk politiek klimaat gelijke rechten aan te vechten. Dat ze over een lange adem beschikken blijkt uit het vele archiefmateriaal dat de documentaire rijk is. Ellenlange debatten, ontzettend spannende stemrondes en haast slinkse strategieën, onderhoudend voorgeschoteld en voorzien van persoonlijk en verrassend humoristisch commentaar, om langzaam maar zeker een enkele frase in de wetgeving te kunnen veranderen.

Razend knap hoe ze steeds een klein stukje gelijkheid wisten te bevechten terwijl de homofobe mede politici met de hand op de bijbel de openlijk lesbiennes keer op keer als minderwaardige wezens behandelden. Bijzonder portret van vier visionaire vrouwen die aan de wieg hebben gestaan van de beleidsverandering van gelijke rechten voor LHBT-ers in de Verenigde Staten.

Follow the first four openly gay California State legislators, all women, whose personal sacrifices and professional accomplishments, including the first domestic partnership registration in the nation, laid the groundwork for perhaps the most important civil rights struggles of our time- marriage equality.