BOI – SONG OF A WANDERER (Premiere)

Nederlandse documentaire die gedurende 12 jaar het leven van Nitzan, later Boi, volgt.
  • Sat 11 Mar 2017 - 20:00
  • Documentary
  • FOCUS: Migrant & Bi Cultural Stories
  • Westergas Theater
  • trans mix premiere queer gay lesbian
  • iCal

Nederland 2016, 72 min, Anne Marie Borsboom

Engels, Hebreeuws en Nederlands gesproken, Engels ondertiteld

English, Hebrew and Dutch, with English subtitles

‘And ever since she let go of the past, she found her life was beginning.’ 
Orlando’ Viriginia Woolf

Dit definieert de geest van 'BOI' gefilmd over 12 jaar. Nitzan, een tijdbom van tegenstrijdige emoties, keert de stress, de terreur en het Israëlische leger de rug toe. Reist van Tokio naar New York, Amsterdam en Milaan. Overal waar ze gaat, maakt ze onconventionele selfies als dagboek. Seks en drugs bezorgen haar de nodige roes maar de rusteloosheid blijft.
In Milaan komt Nitzan tot een grote persoonlijke ontdekking, al had ze in haar foto’s al onbewust een hint gegeven. ‘De meid met de snor’ wil als Boi door het leven. Zijn identiteit wordt vloeibaarder en zijn innerlijke strubbelingen lijken te verdwijnen. Als gay-transman en geroepen zijn joodse roots te onderzoeken voelt hij zich als herboren en hoopt zo zijn dolende ziel te elimineren.

Nederlandse premiere na vertoningen in Turijn, Berlijn en Tel Aviv. De film is genomineerd op PRIX Europe voor beste TV Documenataire.  Q&A met de regisseur na afloop van de vertoning.

Boi, originally aimed to relate the living conditions of individuals in countries where political and religious issues made living difficult. However, filmed over 12 years, it became the story of an inner struggle. ‘To die and be reborn’ if that is what it takes, being true to oneself. After the screening there will be a Q&A with the director .

Screening sponsor:

Nuon