JONATHAN

Vader en zoon zullen zich beiden moeten openstellen. Oogstrelend drama op het Duitse platteland.
  • Sat 11 Mar 2017 - 13:30
  • Feature
  • Ketelhuis 1
  • gay mix
  • iCal

Duitsland 2016, 99 min, Piotr J. Lewandowski
Duits gesproken, Nederlands ondertiteld
German with Dutch subtitles

OOK: ZATERDAG 18 MAART - 15:30

 

Tegen zijn zin houdt de jonge Jonathan de boerderij waar hij samen met zijn vader Burkhardt en tante woont draaiende. Burkhardt is stervende aan kanker, en de relatie tussen hem en Jonathan wordt er niet beter op. De nieuwe verpleegster Anka brengt leven in de brouwerij, maar de spanning loopt pas hoog op als Burkhardt’s oude vlam Ron weer opduikt. De liefdevolle relatie tussen Ron en Burkhardt, gedoemd maar teder, staat in contrast met Jonathan en Anka die hun leven nog voor hun hebben.

Een ongebruikelijk drama: de ‘coming of age’-lijn valt nu eens niet samen met de ‘coming out’-lijn. De knoestigheid van het boerenbedrijf weerspiegelt zich in de niet altijd zachtzinnige relaties tussen de hoofdrolspelers. Buitengewoon fraai is de cinematografie.

Passions run deep in this beautifully filmed drama set in rural Germany. Jonathan reluctantly keeps the family farm running, together with his aunt. They take care of his dying father, whom they both have a strained relation with. The arrival of a new nurse, and of his father’s long-lost lover, make deeply suppressed secrets spill over into unexpected territory.

NOTE: the screening will have Dutch subtitles, not English.