OUT & ABOUT

Nederlandse docu waarin we de familie volgen van LHBT'ers uit Rusland, Kenya en Indonesië. Met debat en gasten.
  • Sat 11 Mar 2017 - 15:45
  • Documentary
  • Ketelhuis 2
  • mix gay lesbian trans special event
  • iCal

Nederland 2016, 35 min, Koen Suidgeest
Engels, Indonesisch en Russisch gesproken, Nederlands ondertiteld
English, Indonesian, Russian with Dutch subtitles

Er zijn al veel interessante documentaires die ingaan op het leven die ingaan op het leven van LHBT-ers in landen waar homoseksualiteit verre van geaccepteerd is. Het bijzondere aan dit drieluik is dat het een en ander niet vanuit de LHBT-ers zelf, maar vanuit de ervaringen van hun ouders bekijkt.

De film duikt in de wereld van drie families die leven in landen waar homoseksualiteit illegaal is. Rusland, waar het maken van ‘propaganda’ voor homoseksualiteit strafbaar is, Kenia, waar homoseksuelen regelmatig het slachtoffer zijn van geweld en Indonesië, waar religie voorop gaat in de afwijzing van LHBT-ers, vormen het decor in deze korte maar indringende documentaire. Hoe gaan zij om met de homofobie van de omgeving jegens hun kind of de afkeuring door het geloof? Na de vertoning is er een gesprek met enkele hoofdpersonen uit de film.

There are already several strong documentaries that focus on the lives of LGBT people in countries where homosexuality is far from accepted. The uniqueness lies in the fact that the film is told from point of view of the parents.
The film delves into the world of three families who live in countries where homosexuality is either illegal or severely suppressed: Russia, Kenya and Indonesia. After the screening, there will be  debate with some of the protagonists.

Screening sponsor:

Hivos - People Unlimited