THE PASS

Een profvoetballer doet alles om maar niet uit de kast te hoeven komen. Glansrol van Russel Tovey.
  • Sat 11 Mar 2017 - 19:30
  • Feature
  • Ketelhuis 1
  • gay
  • iCal

Engeland 2016, 88 min, Ben A. Williams
Engels gesproken, niet ondertiteld
English, no subtitles

OOK: ZONDAG 19 MAART - 15:30


Jason en Ade zijn net klaar voor het echte werk: hun eerste grote wedstrijd als profvoetballer. Op hun hotelkamer zijn de twee, al lang vrienden, aan het stoeien en plagen, tot er een kus volgt. Een kus met grote gevolgen: een van de twee breekt zijn carrière vroegtijdig af en komt uit de kast, de andere onderdrukt alles voor het succes.

Met een glansrol voor Russel Tovey als de arrogante Jason is dit de verfilming van een succesvol toneelstuk. Drie episodes, op drie anonieme hotelkamers, met telkens hoogstens drie mensen. Juist deze strakke beperking maakt de claustrofobische sfeer extra duidelijk. Met de nodige eye-candy maar ook met een indringende en emotionele boodschap.

The Pass spans fifteen years in the rise and fall of a closeted pro footballer; starting out with frolicking with his long-time pal and colleague in football Academy all through the disintegrating fake persona he has constructed to keep up in a sport where coming out is not an option. With an excellent performance by Russel Tovey, this has much more than eye-candy to draw you in.