AXOLOTL OVERKILL

Rauw en wild, naar de gelijknamige bestseller
  • 12 Mar 2018 - 17:45
  • Feature
  • Ketelhuis 2
  • Lesbian
  • iCal

Duitsland 2017, 90 min, Helene Hegemann
Duits, Engels, Spaans en Frans gesproken, Engels ondertiteld
German, English, Spanish and French, with English subtitles

OOK: WO 14 MAART - 15:45

Moderne, zowel rauwe als gestileerde verfilming van het (bijna) gelijknamige populaire boek. Bewerkt en geregisseerd door de schrijfster die de bestseller als 17-jarige schreef.

Mifti is zestien; het lijkt alsof ze twaalf is en ze gedraagt zich als een dertiger. Na de dood van haar moeder woont ze met haar halfbroers en -zussen in een appartement in Berlijn. Mifti vindt naar school gaan minder zinvol dan het leven vol feesten en drugs. Ze is wild, gevoelig en verliefd. De volwassenen die ze tegenkomt,vindt ze maar niets op een na: ze heeft een obsessie voor Alice, een oudere, raadselachtige maar aantrekkelijke witteboordencrimineel. Heen en weer geslingerd door de dag zoekt ze een manier om volwassen te worden.

Mifti is sixteen, looks like she's twelve, acts like she's in her mid-thirties, and has lived with her half-siblings in a shared Berlin apartment since the death of her mother. Her father is more interested in art than people; given this backdrop, going to school makes less sense than living life between parties, drugs, affairs and kitchen-table polemics. She‘s wild, sensitive, in love and obsessed with Alice, an older, enigmatic and attractive white collar criminal.