GEWOON VRIENDEN

Romantisch en komisch, en van eigen bodem. English subtitled!
  • 12 Mar 2018 - 19:45
  • Feature
  • Ketelhuis 2
  • Gay
  • iCal

Nederland 2018, 80 min, Ellen Smit
Nederlands gesproken, Engels ondertiteld
Dutch, with English subtitles

 

Om te ontsnappen aan het wilde Amsterdamse nachtleven keert de vrijgevochten Yad terug naar zijn intellectuele Syrische ouders in Almere. Als hij stopt met zijn opgedrongen rechtenstudie krijgt hij een baantje: thuishulp bij de gezellige Amsterdamse Ans. Wanneer haar geliefde kleinzoon Joris langskomt, ziet ze meteen dat de jongens elkaar meer dan leuk vinden. Joris werkt vooral aan de buitenkant; hij pompt zich dagelijks op en heeft daardoor een indrukwekkend gespierd lijf. In het uiten van zijn gevoelens is hij minder bedreven. Toch ontstaat er al snel een zomer romance, maar de wederzijdse ouders hebben heel andere ideeën over afkomst en klasseverschil.

Romantisch en komisch, er wordt luchtig gespeeld met stereotypen en het homo-zijn van de hoofdpersonen is voor de verandering eens niet het probleem.
Met twee aan elkaar gewaagde en sexy hoofdrolspelers; Majd Mardo en Josha Stradowski en een heerlijk schmierende Tanja Jess als een aan alcohol en botox verslaafde moeder.

To escape the wild Amsterdam nightlife, free-spirited Yad returns to his intellectual Syrian parents in Almere. Yad is looking for temporary work and ends up working in domestic care services for Ans, a talkative elderly woman. When her beloved and muscular grandson Joris drops by, she immediately notices that the boys are attracted to each other. Even though they differ in character and background, a summer romance soon arises, although their parents have conflicting ideas about heritage and class. A sweet and positive romantic comedy where being gay is not the ‘problem’.