PRESENT PERFECT

Hartverwarmende film over twee Thaise mannen in Japan.
  • Sun 12 Mar 2017 - 19:45
  • Feature
  • FOCUS: Asian Perspectives
  • Ketelhuis 2
  • gay bi
  • iCal

Japan / Thailand 2017, 105 min, Anusorn Soisa-ngim
Thai gesproken, Engels ondertiteld
Thai with English subtitles

OOK: DINSDAG 14 MAART - 15:45

Nadat zijn vriendin het heeft uitgemaakt gaat Toey ziek van liefdesverdriet naar Japan om alles wat Thais is achter zich te laten. Hij wil zich in Japan focussen op fotografie om zo de breuk te verwerken. Een Japanse vriendin heeft onderkomen geregeld en ze stimuleert hem om nieuwe dingen te proberen, hetgeen voor de traditioneel aangelegde Toey nog niet zo makkelijk is.

Op de eerste dag in Higashikawa ontmoet hij zijn buurman, Oat, die ook uit Thailand komt. Na een aarzelende en afstandelijke ontmoeting ontstaat langzaam maar zeker een vriendschap die over gaat in onverwachte liefde. Maar dan blijkt dat Oat zijn koffers gaat pakken om weer terug gaat naar Thailand alwaar hij gaat trouwen. Over openstellen voor de liefde die in alle vormen kan verschijnen en de verwachtingen van de omgeving.

Following a painful breakup, Toey decides to heal his broken heart in Higashikawa town where he meets Oat, who is on his bachelor finale trip. From strangers to friends, romance spark off between the two. Before returning to the "real" world, they have to pick up their broken pieces and rebuild it. A heartwarming journey as we follow the simple pursuit of love.

Co-presenter: