WHO WILL SAVE THE ROSES?

Bluffen en gokken voor je partner; ontroerend en warm.
  • 12 Mar 2018 - 17:30
  • Feature
  • FOCUS: Connecting Generations
  • Ketelhuis 1
  • Gay
  • iCal

(chi salverà le rose?)

Italië 2017, 103 min, Cesare Furesi
Italiaans gesproken, Engels ondertiteld
Italian, with English subtitles

OOK: VR 9 MAART - 21:45

De oudere charismatische Giulio woont al jaren samen met Claudio. DIe is ernstig ziek en Giulio voert uit liefde een groot toneelstuk op. Hij heeft al hun geld verloren met poker, maar bluffen kan hij als de beste. In de slaapkamer waar Claudio de dag doorbrengt is niets te merken van het feit dat ze blut zijn en zelfs de meubels verkocht moeten worden. Elke dag brengt deze innemende charmeur een roos, teken van liefde, bij het ontbijt op bed.

Met dochter Valeria is Giulio’s relatie moeizaam; als zij hoort van de problemen komt ze op hoge poten langs, samen met haar zoon die dol is op zijn twee opa’s en ook van poker houdt. Het idee om nog eenmaal alles in te zetten om uit de financiële crisis te komen is dan ook al snel geboren. Tot groot ongenoegen van Valeria.

Ontroerende film over liefde op latere leeftijd, familiebanden en het recht op zelfbeschikking.

This debut film is a special, touching love story between two old men who are portrayed by fantastic veteran actors. One of them is sick and stays in bed all day, the other is a gambler who takes care of him, visit him everyday presenting a rose, and has a complicated relationship with his daughter.
When the economic situation of the two men gets worse, the only way to get out of debt is a last great poker game, but it will not be easy to go back to the past.