11 - 21 maart 2021
Online


GOSSAMER FOLDS

Een hartverwarmend coming-of-ageverhaal over het overwinnen van vooroordelen en het koesteren van onverwachte connecties.
  • 14 Mar 2021 - 19:00
  • Feature
  • Online
  • trans queer mix
  • iCal

VS 2020, 96 min, Lisa Donato

Engels gesproken, niet ondertiteld

English, no subtitles

OOK/ALSO: 16 MAART, 19:00

In 1986 verhuist de 10-jarige Tate tegen zijn zin met zijn gekwelde moeder en overspelige vader naar de buitenwijken van Kansas City. Ver van zijn vertrouwde omgeving is hij verveeld en eenzaam. Om aan de hoogoplopende ruzies van zijn ouders te ontsnappen, zoekt hij contact buitenshuis. De door een uitgebreide woordenschat geobsedeerde Tate krijgt al snel een sterke band met twee van zijn buren: een zwarte trans vrouw genaamd Gossamer en haar vader Edward, een gepensioneerd professor. Dit tegen de zin van Tate’s transfobe vader.

Een hartverwarmend coming-of-ageverhaal over het overwinnen van vooroordelen en het koesteren van onverwachte connecties.

Ten year-old Tate Millikin is uprooted and forced to move with his parents to the suburbs of Kansas City. When his transphobic father discovers that their next-door neighbor is a black trans woman named Gossamer, he forbids Tate to even say hello to her. As his parents' marriage unravels, Tate defies his father’s orders and, instead, forms a powerful bond with Gossamer and her father, Edward, a retired English professor.