JONAS

Intrigerend verhaal over hoe een noodlottige gebeurtenis nog steeds doorwerkt. Met Félix Maritaud.
  • 15 Mar 2019 - 19:30
  • Feature
  • Ketelhuis 1
  • gay
  • iCal

(boys)

Frankrijk 2018, 82 min, Christophe Charrier

Frans gesproken, Engels ondertiteld

French, with English subtitles

ook / also: 17 MAART, 17:45

Twee gebeurtenissen uit het leven van Jonas zijn met elkaar verwikkeld: de herinnering aan zijn jeugdliefde die in 1995 dramatisch eindigde en zijn huidige zoektocht naar balans, nu hij op het oog is uitgegroeid tot een aantrekkelijke dertiger met vaste vriend en een baan, maar regelmatig terugvalt in overspel en vechtpartijen in de kroeg.

Met Félix Maritaud, de Franse acteur die in meerdere films  (Sauvage en Knife + Heart) dit festival een (hoofd)rol speelt, en die je nog kent van het weergaloze 120BPM. De film weeft een knap verhaal met de twee tijdlijnen, met verrassende mystery/thriller- wendingen en rake karakters.

An intriguing tale of two incidents in Jonas’s life, 18 years apart yet totally intertwined. As a shy gameboy-obsessed youth, he discovers his sexuality with his first love, an outgoing and charismatic classmate who seems his opposite. Now, he’s a troubled thirty-something with anger management issues and a need to get closure on his teenage traumas. The very competent cast and the compelling twists in the story are sure to keep you engaged.