Kanarie

Muzikaal oorlogsdrama over een jongen in het Zuid-Afrikaanse legerkoor ten tijde van de Apartheid.
  • 15 Mar 2019 - 21:30
  • Feature
  • Ketelhuis 1
  • gay
  • iCal

(canary)

Zuid-Afrika 2018, 123 min, Christiaan Olwagen

Afrikaans gesproken, Engels ondertiteld

Afrikaans, with English subtitles

ook / also: 18 MAART, 21:45

De muzikale coming of age film speelt zich af in 1985 tegen een achtergrond van apartheid, religie en oorlog, en volgt een tienerjongen, Johan Niemand, die altijd werd gepest vanwege zijn flair voor Britse new wave-muziek en liefde voor Boy George. Nadat hij wordt opgeroepen om de dienstplicht te vervullen, doet hij auditie voor het legerkoor de Kanaries. Hij gelooft hij dat het koor zijn ticket zal zijn uit de strijd tegen de oorlog, maar hij begint de rol te zien die hij speelt in de onderdrukking en onrechtvaardigheid om hem heen.

Op tournee ontwikkelt hij gevoelens voor een mede-Kanarie en begint hij alles wat hij weet in twijfel te trekken, wat leidt tot een confrontatie met zijn bevelvoerende officieren.

Kanarie is een liefdesverhaal. Een film over het vinden van individualiteit in een wereld van onderdrukking en uniformiteit.

A coming-of-age gay musical war drama about a small town boy who gets chosen to serve his compulsory two year military training in the South African Defence Force Choir and Concert group known as the ‘Canaries’ during the height of the Apartheid regime.