MARIO

Actueel en romantisch: twee profvoetballers vallen voor elkaar. Hoe reageert de omgeving, de club, de fans?
  • 15 Mar 2019 - 18:30
  • Feature
  • Westergastheater
  • gay
  • iCal

Zwitserland 2018, 124 min, Marcel Gisler

Zwitserduits en Duits gesproken, Nederlands ondertiteld

Swiss German and German, with Dutch subtitles

ook / also: 20 MAART, 21:30

Urgent en romantisch drama over een van de laatste taboes: homo’s en voetbal. Mario is een jonge succesvolle voetbal-speler die sinds kort voor het eerst smoorverliefd is. Op Leon, de nieuwe voetbalspeler uit Hannover die zijn voetbalteam komt versterken. Samen delen ze een appartement en daar slaat de is liefde over.

Maar twee voetballers die uit de kast willen komen is niet eerder vertoond. Vooral niet als de selectie voor het eerste elftal in Hamburg op handen is. Wie maakt de beste kans? Mario wil daar niet aan denken. Zijn enige gedachten zijn bij Leon en dat begint binnen de club ook op te vallen. De eerste geruchten doen al snel de ronde waardoor Mario zijn kansen als profvoetballer in gevaar ziet komen, maar hij wil Leon ook niet verliezen. Hij moet een keuze maken.

Two professional footballers fall in love, the start of a tightrope walk between secrecy and gossip. The romantic drama tackles a taboo subject with subtle shading and shows how life is for homosexual men in professional football.  

Swiss footballer Mario has fallen in love for the first time, with Leon, a new transfer from Germany. On a sporting level, they're competing with each other for the same position in the first team. The players' feelings for each other don't stay hidden very long and soon the first rumours surface. Mario sees his career in jeopardy, but doesn't want to lose Leon. He has to make a decision.