MR GAY SYRIA

Indrukwekkende docu over Syrische homo's op de vlucht, gestrand in Istanbul
  • 15 Mar 2018 - 15:45
  • Documentary
  • Ketelhuis 3
  • Gay Mix
  • iCal

Frankrijk / Turkije / Duitsland 2017, 88 min, Ayse Toprak
Arabisch gesproken, Engels ondertiteld
Arabic, with English subtitles

OOK: DI 13 MAART - 17:45

Husein is 24 en van Syrische afkomst. Als vluchteling wacht hij in Istanbul op een mogelijke herplaatsing ergens in Europa. Hij is getrouwd, heeft een jonge dochter en draagt een groot geheim met zich mee: zijn homoseksualiteit. Voor zijn conservatieve familie moet hij dit geheim houden, maar bij zijn vrienden in de hechte homogemeenschap in Istanboel kan hij zijn wie hij is.

Om ruchtbaarheid te geven aan homoseksualiteit onder Syriërs besluit hij mee te doen aan de verkiezing voor Mr. Gay Syria. Hij wint de verkiezing en kan de titel verdedigen op de Mr. Gay World-verkiezing in Malta mits hem een visum wordt verleend.

De jonge homo’s in Istanboel leven onder voortdurende spanning: enerzijds kijken ze hoopvol naar de toekomst met mogelijk een verblijfsvergunning voor een veilig land in Europa, anderzijds worstelen ze met de waarden en normen van hun traditionele achtergrond. Een intiem, liefdevol en levendig portret.

Twenty-four-year-old Husein is from Syria. As a refugee, he waits in Istanbul for possible placement somewhere in Europe. Married with a young daughter, he also carries a big secret: his homosexuality. He must hide his sexual orientation from his conservative family, but he can be himself with his friends in Istanbul’s tight-knit gay community. To bring attention to homosexuality among Syrians, he decides to compete in the Mr. Gay Syria pageant. When he wins he is invited to compete for Mr. Gay World in Malta, as long as he can secure a visa.

Co-presenter:

IDFA