OUT RUN

Opbeurende docu over de enige politieke partij geheel voor en door LHBTQ'ers, in de Filipijnen.
  • Wed 15 Mar 2017 - 17:45
  • Documentary
  • FOCUS: Asian Perspectives
  • Ketelhuis 3
  • mix gay lesbian bi trans
  • iCal

VS / Filipijnen 2016, 75 min, S. Leo Chiang / Johnny Symons
Engels en Tagalog gesproken, Engels ondertiteld
English and Tagalog, with English subtitles

OOK: ZONDAG 12 MAART - 15:45

Bemz Benedito droomt ervan om als eerste transgender persoon verkozen te worden in het Filipijns congres. Zij is de leider van de enige partij in de wereld voor en door LHBT-ers. Samen met haar vrienden en medestanders organiseren ze een verkiezingscampagne. In deze documentaire is te zien hoe gedreven zij en haar partij de campagnestrijd voor gelijkheid vorm geven in het streng katholieke land.

De promotietour trekt het land door via de kapsalons, nagelstudio’s, miss verkiezingen en andere niet voor de hand liggende plekken waar de partij probeert zowel de gemeenschap als de arbeidersklasse te mobiliseren om überhaupt te gaan stemmen en dan ook nog ten faveure van de LHBT-partij ‘Ladlad’. De strijd is lang, de gemeenschap is verdeelt en de grootste politieke tegenstander, een homofobische evangelische prediker lijkt met valse beloftes meer zieltjes te winnen, maar dit bijzondere staaltje LHBT-activisme dwingt alle respect af.

Ladlad is the only LGBT political party in the world, and their charismatic transgender leader Bemz Benedito is running for Filipino Congress alongside two other LGBT candidates. The Philippines is a primarily Catholic country with a complicated relationship to LGBT issues. While Catholicism considers being gay a sin, many villages have drag beauty pageants, and beauty parlors are social hubs for a highly visible LGBT population who are tolerated as long as they don’t cross certain societal boundaries. You will be cheering on these scrappy underdogs as they work to achieve their goal.