ERIK & ERIKA

De ski-sensatie die een media-sensatie werd.
  • 16 Mar 2019 - 17:30
  • Feature
  • Ketelhuis 1
  • intersex mixed
  • iCal

Oostenrijk 2018, 89 min, Reinhold Bilgeri

Duits gesproken, Engels ondertiteld

German, with English subtitles

ook / also: 20 MAART, 19:30

Het ongelooflijke, maar waargebeurde verhaal van ski-sensatie Erika Schinegger, die in de late jaren ‘60 wereldkampioene werd. Zeer tot genoegen van de Oostenrijkse ski-bonzen, die nietsontziend zijn in hun jacht naar medailles. Maar Erika heeft een geheim: ze is weliswaar opgegroeid als meisje maar is interseks: genetisch een man, en met alle mannelijke organen die alleen onder haar huid liggen.

Als dit uit dreigt te komen, wordt ze genadeloos onder druk gezet om operaties te ondergaan. Uiteindelijk kiest hij ervoor om Erik te worden. Dit potentieel zware onderwerp wordt hier echter met een lichte toets behandeld; met veel charme en een heerlijke jaren zestig styling is dit bovenal een zeer vermakelijke film, gemaakt met de volle medewerking van Erik.

The ski sensation that became a media sensation. In ‘60s Austria, there a rising star on the slopes. Yet Erika is not what she seems: born with intersex condition, she is unlike the other girls. Using impeccable flair and with a lovely light touch, this true story is brought to life with all due respect to Erik/Erika.