TRAVERSING THE WORLD (docu shorts)

Wereldse verzameling van inspirerende transgender-verhalen
  • 16 Mar 2019 - 17:45
  • Documentary
  • Ketelhuis 3
  • trans genderfluid
  • iCal

Engels gesproken of Engels ondertiteld, 84 min.


A global collection of inspiring transgender stories
English, or with English subtitles

ook / also: 20 MAART, 17:45

My Name Is Sheriff 03.jpg1. I AM SHERIFF

Lesotho 2017, 29 min, Teboho Adkins

Een jongeman die geboren werd met het lichaam van een meisje reist naar afgelegen dorpen, scholen en gemeenschappen om zijn verhaal te vertellen. Zijn toeschouwers reageren met verbazing en nieuwsgierigheid, maar bieden ook opmerkelijke warmte, liefde en acceptatie.

A young man travels the mountain kingdom of Lesotho showing his film in remote villages, schools and communities. Sheriff was born with a girl’s body, his spectators react with surprise and curiosity, but also offer remarkable warmth, love and acceptance.

La Flaca_03.jpg2. LA FLACA (the bony lady)

VS / Brazilië / Mexico 2018, 20 min, Adriana Barbosa / Thiago Zanato

Een portret van een transgender Mexicaanse immigrant die niet alleen de moed had om de leider te zijn van een subcultuur die publiekelijk veroordeeld wordt door de katholieke kerk, maar die ook vocht tegen alle verwachtingen in om de persoon te worden die ze wilde zijn.

A portrait of a transgender Mexican immigrant that not only had the courage to be the leader of a cult publicly condemned by the catholic church, but that also fought against all odds to become the person she wanted to be.

mvx.jpg3. m/f/x

Nederland / Vietnam / Honduras 2019, 35 min, Koen Suidgeest

Drieluik waarin we kennis maken met een transvrouw in Honduras, een transman in Vietnam en een transgender non-binair persoon in Nederland. De film is een positieve beweging richting openheid, inclusiviteit, waardigheid en erkenning.

Triptych in which we meet a transwoman in Honduras, a transman in Vietnam and a transgender non-binary person in the Netherlands. The film is a positive movement towards openness, inclusiveness, dignity and recognition.