RIKKIE DE OOIEVAAR

Animatie voor alle soorten families
  • 17 Mar 2018 - 11:45
  • Feature
  • Ketelhuis 3
  • Mix
  • iCal

(a stork’s journey)

België / Duitsland / Luxemburg / Noorwegen 2017, 85 min, Toby Genkel / Reza Memari
Nederlands gesproken, niet ondertiteld
Dutch, no subtitles

OOK: ZA 10 MAART - 11:45

Heerlijke animatiefilm over anders-zijn, en dat dat nog helemaal zo verkeerd niet is. Geschikt voor iedereen ongeacht je pluimage

Het weesmusje Rikkie is liefdevol opgevoed door een familie ooievaars en denkt dat hij ook een ooievaar is. Als het echter herfst wordt moeten de ooievaars vertrekken naar Afrika en zijn ze gedwongen om Richard te vertellen dat hij eigenlijk een mus is en dat hij niet mee kan naar Afrika omdat hij als niet-trekvogel de reis niet zal overleven. Vastbesloten om te bewijzen dat hij wel een echte ooievaar is, gaat Richard samen met de excentrieke uil Olga en de egocentrische disco-zingende parkiet Kiki op geheel eigen wijze naar Afrika.

Richard, a sparrow who grows up among the storks keeps thinking he is one of them until his parents must fly to Africa for the winter. After the storks have left, Richard decides to chase them and fly to Africa too.Through his many adventures, Richard finally learns that it's actually not so bad being a sparrow amongst the most colourful birds.