AWOL

Jonge liefde versus harde realiteit in een arm stuk USA
  • Sat 18 Mar 2017 - 19:45
  • Feature
  • Ketelhuis 3
  • lesbian mix bi
  • iCal

VS 2016, 85 min, Deb Shoval
Engels gesproken, niet ondertiteld
English, no subtitles

OOK:
- ZONDAG 12 MAART - 21:45
- ZONDAG 19 MAART - 21:45

De jonge Joey ziet maar één uitweg uit haar troosteloze stadje in Pennsylvania, en dat is het leger in. Dan komt ze echter de wat oudere Rayna tegen, die wel van een feestje houdt. En een heel ander leven leidt: ze heeft twee kleine kinderen in haar trailer-home, en een man die altijd weg is als chauffeur. Dat weerhoudt Joey er niet van om toekomstplannen te maken; ze wil zelfs het leger in om voor Rayna te zorgen. Maar onderweg verliest ze haar blik op wat goed voor haarzelf is.

De regisseur groeide zelf op in deze kolenstreek, en dat is in haar film goed te zien: de strijd om te overleven en de noodzaak van harde keuzes worden afgewisseld met een liefdevolle blik. Dat Joey op vrouwen valt, interesseert haar zus en broer niet, wel of degene een betere toekomst kan bieden. Een indrukwekkend speelfilm-debuut.

Joey is an aimless young woman in the rust belt of Pennsylvania. Looking for a way out, she contacts the Army but then falls for Rayna, a rough and tumble housewife neglected by her long-haul trucker husband. As Joey falls deeper in love, she begins to lose sight of what’s most important to her while also becoming blind to the mistakes she is making. A beautiful romantic drama that is both tender and tough in equal measure.