12 - 22 maart 2020
Het Ketelhuis
Westergasfabriek
Amsterdam


FLAWLESS

Drie meiden, waarvan ééntje transgender, zijn bereid alles te geven om er perfect uit te zien. Vlot en verfrissend.
  • 18 Mar 2020 - 15:45
  • Feature
  • Ketelhuis 3
  • trans mix
  • iCal

(haneshef)

Israël 2018, 97 min, Tal Granit / Sharon Maymon
Hebreeuws Russisch en Engels gesproken, Engels ondertiteld
Hebrew, Russian and English, with English subtitles

OOK / ALSO: 16 MAART, 17:45

Op haar nieuwe school wil Eden er gewoon bij horen, en ze wil dan ook niet dat iemand weet van haar trans achtergrond. Al snel krijgt ze vriendinnen, die in hun obsessie met altijd perfect op social media verschijnen ten prooi vallen aan Keren, een schimmige vrouw die ze belooft dat ze gratis plastische chirurgie kunnen krijgen, in ruil voor een nier.

Gelukkig is dit niet een donkere parabel over de gevaren van het internet, waar Keren de kwetsbare meiden opzoekt omdat ze in hun vlogs onzeker zijn over hun uiterlijk. Nee, vlot verteld, met de nodige humor en een overtuigende (trans)actrice die Eden speelt, is dit een onderhoudende film over tieners die clichés weet te vermijden en een frisse draai aan het genre geeft.

The pressure to maintain a perfect image on social media plays out in this teen drama. In their quest to get the perfect body for prom night, three high school girls will do anything. Including selling a kidney to get plastic surgery. For one of the girls, going under the knife is particularly urgent, as she’s a trans girl whose father won’t support an operation. Her journey towards acceptance of herself and by others is masterfully portrayed by trans actress Strav Strashko.