LA SOCIOLOGUE ET L'OURSON

Unieke docu, waarin het heftige Franse debat over "marriage pour tous", oftewel openstellen van het huwelijk, met veel speelsheid wordt getoond.
  • Sat 18 Mar 2017 - 15:45
  • Documentary
  • Ketelhuis 2
  • mix gay lesbian
  • iCal

(the sociologist and the bear cub)

Frankrijk 2016, 78 min, Etienne Chaillou / Mathias Thery
Frans gesproken, Engels ondertiteld
French with English subtitles

OOK: VRIJDAG 10 MAART - 17:45

Het debat over openstellen van het huwelijk werd in Frankrijk op het scherpst van de snede gevoerd. De moeder van co-regisseur Mathias Thery was daarbij een van de experts, als sociologe zat ze in een adviescommissie. De vele telefoongesprekken tussen moeder en zoon vormen de basis van dit verhaal.

Maar daar houdt dan ook gelijk elke overeenkomst met andere documentaires op; het geheel wordt gebracht met onweerstaanbare speelsheid door een bonte mix van speelgoed-poppen die de zware debatten van ironisch commentaar voorzien. En dat levert een zeer persoonlijk, grappig en niet te missen tijdsdocument op.

A genre-defying mix of sock puppet animations, official images and hilarious recounts of the director’s telephone calls with his mother (a respected sociologist who was advising the French government during the polarizing debates on marriage equality) make this a unique and highly enjoyable take on a serious issue.

NOTE: Trailer is in French, without subtitles; the screening at the festival will be with English subtitles.