SIGNATURE MOVE

Mexicaans vrouwenworstelen en romantische perikelen in deze festival-favoriet
  • 18 Mar 2018 - 15:30
  • Feature
  • FOCUS: Connecting Generations
  • Ketelhuis 1
  • Lesbian
  • iCal

VS 2017, 80 min, Jennifer Reeder
Engels, Urdu en Spaans gesproken, Engels ondertiteld
English, Urdu and Spanish, with English subtitles

OOK: VR 9 MAART - 21:30

Zaynab werkt als advocate in Chicago, en zorgt daarbij ook voor haar Pakistaanse moeder. Die haar probeert aan de man te helpen, wat Zaynab beleefd afwijst al is ze niet uit de kast.  Als een cliënt geen geld heeft, neemt ze het aanbod aan om Mexicaans vrouwenworstelen te leren, een goede manier om wat frustraties kwijt te raken. Dan komt de half-Mexicaanse half-Joodse Alma haar liefdesleven binnen, flirterig en opwindend maar totaal niet op zoek naar een relatie. En blijkt Alma’s moeder vroeger een beroemd worstelaarster te zijn geweest.

De film speelt op zeer prettige wijze met de culturele, familie- en persoonlijke banden van de vrouwen. Een warm en gelaagd portret waarin muziek, eten en de kleurige wereld van het worstelen samenkomen in een liefdesverhaal van grote klasse. Aanrader!

Deliciously entertaining, this colorful love story is as much about culture as it is about love. Zaynab is lesbian, muslim and of Pakistani origin. With an overbearing mother, things get complicated as she meets flirty ‘love-em-and-leave-em’ Alma, while she is also dabbling in her new found love for Mexican style wrestling. Warm and witty, this is a real crowd-pleaser of a movie.