11 - 21 maart 2021
Online


THE TEACHER

Prijswinnend drama uit Taiwan: een jonge leraar vecht tegen vooroordelen en voor zijn liefde.
  • 18 Mar 2021 - 19:00
  • Feature
  • Online
  • gay bi
  • iCal

(wo de ling hun shi ai zuo de, 我的靈魂是愛做的)

 

Taiwan 2019, 92 min, Ming Lang Chen 
Mandarijn gesproken, Engels ondertiteld
Mandarin, with English subtitles

OOK / ALSO: 15 MAART, 19:00

 

Kevin is leraar maatschappijleer op een middelbare school in Taiwan. Als hij in de les openlijk zijn steun uitspreekt voor het openstellen van het huwelijk, valt dit niet bij iedereen in goede aarde. Dan ontmoet hij de wat oudere Gao, voor wie hij valt als een blok. Maar Gao vertelt pas later over twee zaken: dat hij formeel nog getrouwd is met een vrouw, en dat hij HIV positief is. Dat zal hun relatie danig op de proef stellen, zeker als op school de roddels rondgaan.

Zich afspelend in het Taiwan van vlak voordat het huwelijk werd opengesteld voor mensen van gelijk geslacht (als eerste land in Azië, mei 2019) zet regisseur Ming Lang Chen een prachtig verhaal neer over acceptatie, vooroordelen en de kracht van liefde. Meermaals genomineerd en prijswinnend op verschillende festivals.

 

Award-winning drama set in Taiwan, just before it became the first Asian country to legalize same-sex marriage. When the 26-year-old Civics teacher, Kevin, openly voices his stance on marriage equality at school, he stirs up a storm. His being madly in love with an HIV positive man doesn't sit well with all the people around him. When a rumour breaks out about his HIV status, he is forced to make choices no one should have to.

Online tickets