11 - 21 maart 2021
Online


METAMORPHOSIS

Kleurrijk, indringend en prijswinnend verhaal over een intersekse tiener op de Filipijnen.
  • 20 Mar 2021 - 19:00
  • Feature
  • Online
  • intersex mix
  • iCal

Filipijnen 2019, 98 min, Jose Enrique Tinglao
Filipijns / Tagalog en Engels gesproken, Engels ondertiteld
Filipino / Tagalog and English, with English subtitles

OOK / ALSO: 13 MAART, 19:00


Tot zijn 14e is Adam opgegroeid als jongen, in een conservatief christelijk gezin. En alhoewel vader pastoor is, haalt Adam al het kattenkwaad uit dat je verwacht. Tot hij in de puberteit raakt, en belangstelling krijgt voor een meisje. Maar de puberteit brengt voor Adam nog een ingrijpende verandering; als hij voor het eerst ongesteld raakt en zo ontdekt dat hij geboren is met twee genitalia. Adam zal een eigen pad moeten volgen op weg naar volwassenheid .

Regisseur J.E. Tiglao zet met de film een krachtig pleidooi op voor acceptatie, en doet dat met veel kleur maar ook openhartige scenes. Iets te veel voor de lokale censuur, die de film wilde verbieden, waarna deze alle grote prijzen won op het Cinema One festival in de Filipijnen. Welverdiende, zoete wraak.

When Adam, who has identified as male until adolescence, suddenly experiences menstruation and discovers he is born with both male and female genitalia, his life is thrown into turmoil. As is his conservative Christian family. Yet Adam is determined to chart an own path. The film brims with light and color and casts its magic along its audience to deliver a message of love and acceptance to everyone, regardless of who you are and what you are.

 

Online tickets