11 - 21 maart 2021
Online


ONE TAXI RIDE (DOCU)

Het moedige verhaal van Erick, die slachtoffer werd van seksueel geweld en nu de wereld om hem heen verbeterd.
  • 20 Mar 2021 - 17:00
  • Documentary
  • Online
  • gay mix
  • iCal

Mexico / Singapore 2019, 84 min, C.K. Mak
Spaans gesproken, Engels ondertiteld
Spanish, with English subtitles

 

 

Die ene avond veranderde zijn leven. De 17-jarige Erick neemt een taxi, maar wordt verkracht door de taxichauffeur en twee anderen. Zoals zoveel slachtoffers voelt hij schaamte, en verwijt hij zichzelf van alles. Hij verzwijgt het tien jaar lang voor familie en vrienden, en ontwikkelt een diepe depressie en agressieve buien. Tot het niet langer gaat, en hij zich openstelt voor zijn nieuwe vriend.

De documentaire neemt ons mee in het proces van heling. Eerst met zijn familie en vrienden, die hem eindelijk begrijpen en ondersteunen.Met de eerste versie van de docu trekt hij, samen met zijn familie, door Mexico om te pleiten voor openheid en anderen de ruimte te geven het zwijgen te doorbreken, en ook dat krijgen we te zien. Dat maakt dit tot een ongelooflijk krachtig en bemoedigend verhaal, dat nog lang beklijft.

Erick's life changed forever when he got into a taxi. The driver and two accomplices sexually assaulted him. The then 17-year-old never went to the police, never saw a doctor and never told his family or friends. After feeling broken for 10 years, he goes on a journey to reclaim his life - changing the world around him along the way. Incredibly powerful and moving.

 

Online tickets