12 - 22 maart 2020
Het Ketelhuis
Westergasfabriek
Amsterdam


THIRD WEDDING

Hartverwarmende komedie over mensen die de regeltjes buigen, naar het boek van Tom Lanoye
  • 20 Mar 2020 - 15:45
  • Feature
  • Ketelhuis 3
  • gay mix
  • iCal

België / Luxemburg / Canada 2018, 98 min, David Lambert
Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
French, with Dutch subtitles

OOK / ALSO: 14 MAART, 13:45

Als de al wat oudere Martin plotseling zijn jongere man moet begraven na een auto-ongeluk, blijft hij verdrietig maar ook in diepe schulden achter. Om niet uit zijn huis gezet te worden, gaat hij in op de suggestie van een bevriende bareigenaar om een schijnhuwelijk aan te gaan met diens jonge Congolese vriendin Tamara. Na een moeizaam begin gaat de nurkse Martin haar steeds meer waarderen. Maar met de autoriteiten op hun hielen, die het zaakje bepaald niet vertrouwen, en de komst van nog een ongenode gast, zullen ze alles op alles moeten zetten.


In deze hartverwarmende komedie, naar een bestseller van Tom Lanoye, draait alles om de chemie tussen de twee totaal verschillende karakters, prachtig neergezet door de bekroonde acteurs Bouli Lannes en Rachel Mwanza.

When silver-haired gay bear Martin has to bury his husband, he’s left with grief and very large debts. The only way out seems to be a marriage of convenience with a young Congolese woman, who desperately needs a Belgian residence permit. But will they get caught? A sweet and charming comedy about people who need to bend all the rules to get a better life.