12 - 22 maart 2020
Het Ketelhuis
Westergasfabriek
Amsterdam


NO HARD FEELINGS

De jonge Iraanse Parvis zoekt zijn weg in het multikulturele Berlijn. Opzwepend, kritisch, romantisch.
  • 21 Mar 2020 - 13:45
  • Feature
  • Ketelhuis 2
  • gay mix
  • iCal

(futur drei)

Duitsland 2019, 89 min, Faraz Shariat
Duits en Farsi gesproken, Engels ondertiteld
German and Farsi, with English subtitles

OOK / ALSO: 15 MAART, 17:30

Parvis, de zoon van verbannen Iraniërs, vult zijn dagen Grindr-dates en feestjes. Nadat hij is betrapt op winkeldiefstal, wordt hij veroordeeld tot een taakstraf als tolk in een asielzoekerscentrum. Daar ontmoet hij broer en zus Amon en Banafshe die Iran zijn ontvlucht. Als de aantrekkingskracht tussen Parvis en Amon groeit, lopen de spanningen in het asielzoekerscentrum op en dreigt uitzetting. In een poging een gezamenlijke toekomst op te bouwen komt al snel het besef dat ze in Duitsland niet gelijk zijn.

Een gevoelige film over eerste liefde, het herontdekken van je verleden en het leven als migrant in Europa.  Rechtstreeks vanaf de wereldpremière tijdens de Berlinale 2020 in Amsterdam te zien. De film won tijdens het  festival een van de meeste toonaangevende LHBT+-filmprijzen, de Teddy Award. Niet alleen de de prijs van de jury, maar ook die van het publiek.

Raquel Molt, Paulina Lorenz en regisseur Faraz Shariat van het Film collective Jünglinge maken op zondag 15 maart deel uit van het filmmakers panel: QUEER EYE. (13.30 uur - Westergastheater)

Parvis, the son of exiled Iranians, copes with his boring life through pop culture, Grindr-dates, and raves. After being caught shoplifting, he is sentenced to community service at a refugee shelter where he meets siblings Banafshe and Amon, who have fled Iran. As a romantic attraction between Parvis and Amon grows, the fragile relationship between the three is put to a test. They find and lose each other throughout a summer of fleeting youth, an intense first love, an attempt at a joint future, as well as the stark realisation that, in Germany, they are not equal.