ZEN IN THE ICE RIFT

Voor Zen is ijshockey haar lust en haar leven, maar als enige meid in het team moet ze er wel voor knokken. En dan komt daar Vanessa...
  • 21 Mar 2019 - 15:45
  • Feature
  • Ketelhuis 2
  • lesbian genderfluid trans
  • iCal

(zen sul ghiaccio sottile)

Italië 2018, 87 min, Margherita Ferri

Italiaans gesproken, Engels ondertiteld

Italian, with English subtitles

ook / also: 17 MAART, 21:45

Maia (bijnaam Zen) is een stoere maar ook stuurse tiener, ergens in de Italiaanse Alpen. Ze is het enige meisje in het ijshockey-team, voortdurend lastiggevallen door de anderen vanwege haar ‘mannelijke’ gedrag. Als de vriendin van de aanvoerder wegloopt van huis en bij haar onderdak vindt, komen de gebeurtenissen in een stroomversnelling.

De film neemt je mee in de stormachtige gevoelswereld van Zen, mooi afgewisseld met de ruige natuur. Een zeer verrassend en vernieuwend, visueel overtuigend ‘coming of age’ verhaal met een mooie twist.

As the lone girl on the local ice hockey team, Zen is often bullied by her teammates for her supposedly ‘masculine’ behavior. She can take refuge in her mother’s mountain lodge deep in the Italian mountains. But she’s not the only one in need of refuge: Vanessa, the troubled girlfriend of the team captain, also wants to break the mold and escape. As their paths cross, they go on a journey of self-discovery in this visually stunning coming-of-age story with a twist.