EL ÁNGEL

Met vette seventies-look: een mooie jongen groeit uit tot gevreesd crimineel maar ook media-ster
  • 22 Mar 2019 - 21:30
  • Feature
  • Ketelhuis 1
  • gay mixed
  • iCal

Argentinië / Spanje 2018, 118 min, Luis Ortega

Spaans gesproken, Engels ondertiteld

Spanish, with English subtitles

ook / also: 19 MAART, 21:45

Met een uiterlijk als een filmster en een talent voor diefstal windt Carlitos iedereen om zijn vinger. Nadat hij Ramon ontmoet op zijn nieuwe school, gaan de twee steeds verder op een reis van diefstal, geweld en liefde. De pers smult ervan, en de “engel des doods” groeit uit tot een ware cult-ster, voordat uiteindelijk het doek valt na een reeks inbraken en moorden.

Met swingende muziek, een smeuïge jaren zeventig styling en een zeer prettig stel acteurs lijkt dit misschien een vergezocht verhaal. Niets is minder waar: het is gebaseerd op de ware geschiedenis van Carlos Robledo Puch, met 46 jaar de langst zittende gevangene van Argentinië.

Carlitos is seventeen, with blond curls and the face of an angel. When he meets Ramon, they embark on a madcap journey of love, crime and murder. Soon, the press labels him “The Angel of Death” as he becomes an overnight media sensation. In glorious 1970’s style, this fictionalized story is based upon the true story of the longest-serving prisoner in Argentina’s history.

Co-presenter: Amsterdam Spanish Film Festival

spanishfilm.png