OF LOVE AND LAW (docu)

Het inspirerende verhaal van het eerste en enige advocatenkantoor in Japan voor en door LGBTQ+, in een maatschappij waar conformiteit het hoogste goed is
  • 23 Mar 2019 - 13:45
  • Documentary
  • Ketelhuis 3
  • gay lesbian trans mixed
  • iCal

Japan 2018, 95 min, Hikaru Toda

Japans gesproken, Engels ondertiteld

Japanes, with English subtitles

ook / also: 21 MAART, 21:45

Masafumi Yoshida en Kazuyuki Minami runnen in Osaka het eerste en enige advocatenkantoor in Japan dat is opgericht door een homostel. Ze richten zich specifiek op LHBT’ers, outsiders en minderheden: zo is een van hun cliënten kunstenaar Rokudenashiko, die wereldwijd bekendheid vergaarde met haar vagina-boot. Prijswinnende documentaire die niet alleen een portret schetst van twee gepassioneerde activisten, maar ook van de Japanse maatschappij als geheel, waar conformiteit hoog in het vaandel staat en burgerlijke vrijheden steeds meer onder druk komen te staan.

Yoshida Masafumi and Minami Kazuyuki are partners in love and in law, running the first and only law firm in Japan set up by an openly gay couple. Their main focus is defending the rights of LGBT clients, outsiders, and minorities. Award winning documentary that not only paints a portrait of two passionate activists, but also challenges the conservatism of Japanese society as a whole.