BAO BAO

Een lesbisch stel wil kinderen met een bevriend homo-paar; prachtig gelaagd drama
  • 24 Mar 2019 - 19:45
  • Feature
  • Ketelhuis 2
  • lesbian gay mixed
  • iCal

Taiwan 2018, 97 min, Guang Cheng Shie

Mandarijn en Engels gesproken, Engels ondertiteld

Mandarin and English, with English subtitles

ook / also: 17 MAART, 15:45

Joanne en Cindy willen graag een kind, en hun vrienden Charles en Tim ook. Als Cindy zwanger is van een tweeling lijkt dit dus ideaal. Maar het huwelijk van Joanne en Cindy begint scheuren te vertonen; Joanne lijkt meer bezig met haar carrière dan haar vrouw. In verwarring gaat Cindy terug van London naar Taiwan, en wordt opgevangen door vrienden van vroeger. Ook Charles en Tim komen daarheen, maar de situatie wordt ingewikkelder als ze een van de baby’s verliest. Ook Joanne zal kleur moeten bekennen.

Dit prachtige, gevoelige drama speelt zich in meerdere lagen af; van de tradities van Taiwan tot de moderne straten van London. Met een uitgekiende regie, krachtig acteerwerk en ondanks alles een hoopvol einde vertelt de film een mooi verhaal over de complexiteit van het leven.

Cindy and Joanne work together with Charles and Tim to have children. However, strains on their relationships and the balancing act of leading a modern life with traditional families back in Taiwan will have dramatic consequences for all. A gripping drama, beautifully told using flashbacks and very strong cinematography.