HANDSOME DEVIL

De heerlijke openingsfilm van de 20e editie; kom en feest mee!
  • Thu 09 Mar 2017 - 20:30
  • Feature
  • Ketelhuis 1, Ketelhuis 2, Ketelhuis 3, Westergas Theater
  • gay mix special event
  • iCal

Ierland 2016, 95 min, John Butler
Engels gesproken, niet ondertiteld
English, no subtitles

De film zal in alle zalen van Het Ketelhuis tegelijk vertoond worden; en ook in het Westergas Theater aan de overkant alwaar voorafgaand de officiële opening van de 20e editie van de Roze Filmdagen zal plaatsvinden.

Bij zo'n avond hoort natuurlijk een feestje, en er zijn dan ook welkomstdrankjes en gepaste uitbundigheid... maar eerst gaan we lekker film kijken. De film wordt exclusief op deze avond vertoond worden, dus mis het niet!!

 

In deze uiterst charmante feel-good film worden we meegenomen door Ned, het buitenbeentje op een internaat waar rugby een religie is en onderwijs op de tweede plaats komt. Natuurlijk is hij doelwit van pesterijen, maar met zijn vlijmscherpe humor weet hij te overleven. Totdat hij een nieuwe kamergenoot krijgt; de nieuwe sterspeler van het team Conor, die om onduidelijke redenen van zijn vorige school moest vertrekken.

Na een zeer stroef begin groeit er een vriendschap tussen de twee, gestimuleerd door de nieuwe leraar Mr. Sherry, een glansrol van Andrew Scott (Pride, Sherlock). De homofobe coach van de school zorgt er echter voor dat de geheimen van Conor naar buiten komen, waarop deze wegvlucht en Ned van school gestuurd wordt. Maar natuurlijk zou het geen feel-good film zijn als er niet op het laatst redding komt. Een feestje in filmformaat!

Young Ned is the outcast on an Irish boarding school where rugby comes first and education second. But far from being another carrot-top weakling, his razor-sharp wit and sarcasm see him through. That is, until new rugby superstar Conor becomes his roommate, who carries some dark secrets himself. With great performances from the leads and a stellar Andrew Scott as sympathetic teacher, this charming film will leave you smiling, and humming some alternative pop tunes.

 

 

HANDSOME DEVIL

HANDSOME DEVIL

HANDSOME DEVIL

HANDSOME DEVIL